chokora

kenapa 'chokora'? swahili word yang merujuk kpd org yang xde umah, tinggal kat tepi jalan, makan minum x tentu.(hanya di Kenya) jadi lebih kurang jadinya, kita nih hanyalah 'chokora' di dunia ini, mengharap belas kasih Ilahi. camtu la lebih kurang. moga2 Allah redha dengan setiap amalan kita, ameen 'radheena billahi rabba, wa bil Islaama deena, wa bi Muhammadin nabiyyan wa rasula'

Wednesday, 16 February 2011

nasyed sedap

bismillah.

dah lama x dengar nasyed2 melayu. tapi semalam ada member bagi link lagu nih. mmg sedap. bukan nak cakap apa tapi sampai sekarang nazrey ngan asri rabbani jgk yg can go kalau bab2 nasyed melayu nih. tak terkalahkan. sallaeh brotherz sipi2.

dengar la nasyed nih sempena dengan maulid nabi saw.

saja nak kongsi lirik dia. nak denar g cari kat tenet. ok bye

Nazrey Johani - Wahai Kekasih

Wahai seorang kekasih,
Telah lama kau dirindui,
Pilu sedih dalam kerinduan,
Menangis pun tak berair mata,
Namunhati tetap gembira,
Syafaatmu menanti di sana.

Sungguh tabahnya hatimu,
Menanggung derita yang melanda,
Biarpun perit pedih tersiksa,
Kerana umat kautempuhi jua.

Wahai Rasul kaulah segalanya,
Contoh terbaik umat akhir zaman,
Akhlakmu tinggi kan kami jejaki,
Sifatmu sempurna pelengkap peribadi.

Wahai Rasul kami merindui,
Sinaran wajahmu mendamaikan jiwa,
Manis senyuman mu penawar hiba,
Di hati kami kaulah segalanya.

6 Comments:

  • At 16 February 2011 at 13:16 , Anonymous RetiredRon said...

    Kawe tau deme memang minat betui lagu ning..tiap2 hari dengar deme nyanyi kat tingkap

     
  • At 17 February 2011 at 10:20 , Blogger majdi akhili said...

    haha macam kenal je retiredron nih.
    alamak sori la bro ternyanyi kuat2 sampai ganggu ko nak study.

    tapi aku sedeh xde sape nak panggil aku time program maulidurrasul aritu, inagt boleh la nak buat live lagu nih, nak bagi amir cuak sket. keh3

     
  • At 17 February 2011 at 10:52 , Anonymous RetiredRon said...

    haha macam kenal je retiredron nih.
    alamak sori la bro ternyanyi kuat2 sampai ganggu ko nak study.

    tapi aku sedeh xde sape nak panggil aku time program maulidurrasul aritu, inagt boleh la nak buat live lagu nih, nak bagi amir cuak sket. keh3

     
  • At 24 February 2011 at 00:15 , Blogger mu'minah said...

    This comment has been removed by the author.

     
  • At 30 October 2011 at 09:02 , Blogger mu'minah said...

    weee luh, lape bule dowh chokora membisu ;-p cepat update and cerita pasal housemanship!

     
  • At 30 October 2011 at 09:03 , Blogger mu'minah said...

    adakah aime telah menjadi kurusakibat tertekan + tak sempat makan?

     

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home